NÄSTA KULL PLANERAS TILL VÅREN 2023


• MER INFO KOMMER•


 

INTRESSERAD AV VALP?


Australian shepherd är en fantastisk hundras som finns i en hel uppsjö av färger och teckningar!

Förutom alla de fantastiska färgerna rasen har kan de även födas med allt ifrån fullång svans till total avsaknad av svans.

De kan dessutom ha väldigt varerande ögon, vissa har bärnstensfärgade, andra har isande blå och en del har olika färger i ett och samma öga!

När vi säljer valpar gör vi vårt bästa för att möta önskemålen som du som valpköpare har men man måste komma ihåg att det inte är möjligt att skräddarsy en hund.

Vid önskemål om kön gör vi natuligtvis allt vi kan men i övrigt så anser vi att valpens temperament är viktigare än pälsens färg eller svansens längd.

ATT BLI VALPKÖPARE


För att vi på kennel Empress ska kunna sälja friska, hälsosamma och trevliga hundar behöver vi hjälp av våra valpköpare.

En stor del i att planera sin avel består av att kunna utvärdera sina tidigare avkommor.

Till vår hjälp för att kunna göra detta finns det ett flertal tester och hälsoundersökningar som vi vill att du gör med din hund.

Är man inte intresserad av att utföra dessa uppgifter med sin hund ber vi er vänligt men bestämt att vända er till en annan uppfödare.


MENTALBESKRIVNING (MH)


En mentalbeskrivning gör man med sin hund på en brukshundklubb efter att hunden har passerat 12 månaders ålder. Vi på Kennel Empress hjälper våra valpköpare med MH genom att tillsammans med Roslagens Brukshundklubb arrangera ett separat test så att alla våra valpköpare har sin plats reserverad.


Läs mer här

RÖNTGEN HÖFTER (HD) OCH ARMBÅGAR (ED)


När hunden är ca 12- 18 månader gammal röntgar man höfter och gärna armbågarna på hunden. Höftledsdysplasi är ofta ärvtligt och kan orsaka mycket smärta. För att få en helhetsbild på ledstatusen på individer runt våra avelshundar vill vi därför att samtliga hundar födda på Kennel Empress röntgas.


Läs mer här

AKTIVERA DIN HUND


En Australian Shepherd är en hund som är framavlad för att arbeta. Det är en otroligt mångsidig ras som kan prestera bra inom många olika hundsporter. Vi på Kennel Empress kräver inte att våra valpköpare tävlar med sina hundar men för att hundarna ska bli tillfredsställda, trevliga individer med god kontakt till dig som ägare behöver dom stimuleras mentalt. En Aussie nöjer sig inte med enbart långa härliga koppelpromenader.

Hur du väljer att aktivera din hund är helt upp till dig själv, vissa lär sin hund att sortera tvätten, andra har siktet på elitklass i spår.


Läs mer här