OM OSS


Kennel Empress drivs av Ann & Jennifer Hård.

Vi är mamma och dotter i en familj där kärleken till djur alltid har varit väldigt närvarande.

Förutom våra Aussies ingår även 2 katter och 2 hästar i familjen.

ANN HÅRD


Mitt hundintresse startade för ca 45 år sedan då mina föräldrar tillfälligt tog hand om en svensk lapphundstik. Den dagen hon skulle hämtas från oss kröp jag med henne längst in under sängen och vägrade komma fram. Tyvärr hjälpte inte detta och tårarna var många. Efter något år skaffade mina föräldrar vår första hund – en dvärgpudel. Den åtföljdes senare av några fler av samma ras. Vi födde även upp några valpkullar.


   I Tonåren skaffade jag min första egna hund. Det var en Newfoundland vid namn Boss. I samband med att jag sen skaffade Leonberger väcktes mitt intresse för brukshundklubben och att börja träna med hundarna. Därpå följde några slitsamma år på apellplanen med att träna lydnad med först vår Leonberger och sedan vår Maremma som vi då hade köpt. Jag minns att under en av lydnadskurserna med min Maremma tröstades jag av instruktören som sa ”Vilken ras du än kommer att skaffa efter den här så kommer allt att bli mycket lättare”.


   Då mitt intresse för att träna hund nu var väckt började vi leta efter en bra ras för detta. Vi fastnade för Australian Shepherd och kom i kontakt med Gun och Berndt Market på Mr Binks kennel. De tipsade oss om en valpkull som fanns på Ljungsvikens Kennel i Ljungskile. Vårt val föll på tikvalpen Ljungsvikens Star of Aniseed (Pepsi). Vi tränade och tävlade i lydnad, spår samt agility. Jag har länge haft intresse för inlärningspsykologi och hade nu hittat en ras som jag trivdes med och det dröjde inte länge innan en till Aussie fanns i familjen.


   Under tiden med Aussie har jag varit med som hjälpledare på Roslagens Hundungdom. Jag har även varit aktiv inom Roslagens BK som PR-ansvarig och har utbildat mig till A-figurant. I rasklubben satt jag under en tid med i styrelsen och ansvarade bland annat för att anordna klubbens rasspecialer.


   Då vi fick vår första oplanerade valpkull sommaren 2008 efter 12 år med Aussie kändes det som ett naturligt beslut att starta vår kennel – Kennel Empress. En kennel där målet är att vara den uppfödare vi själva skulle vilja köpa valp av och föda upp de valpar vi själva skulle vilja köpa.


Inca - som från början var min mammas hund - förvandlades till mitt lilla stjärnskott. Hon och jag blev peppade av våra klubbkompisar som snart hade släpat med oss på vår första tävling, i Sundsvall! Därefter blev tävlingarna flera och vi hann ta oss upp till klass 2 i både agilityklass och hoppklass. Vi lyckades dessutom ta över mammas lydnadstävlande och samlade ihop till ett LP1.


   Tack vare Inca som snart vägrade lämna min sida blev hundintresset en stor del av mitt liv. Jag utbildade mig till hundungdomsledare och började träna andra ungdommar som liksom jag ville prova på agilityn.


   Med tiden började jag även spendera mer tid hos Incas uppfödare på kennel Easy som presenterade mig för uppfödarvärlden. När Inca, sommaren 2008 blev tjuvparad hemma hos oss fick jag själv prova på livet som uppfödare - det här var något jag ville hålla på med! Tillsammans startade jag och min mamma Kennel Empress - en kennel för uppfödning av aktiva, sunda och trevliga Australian Shepherds
JENNIFER HÅRD


   Jag har levt med hundar i hela mitt liv. Mitt intresse för att träna och tävla med hundarna väcktes dock först när jag var 14 år. En kompis övertalade mig att följa med henne till Roslagens Hundungdom för att prova på agility och där blev jag kvar i flera år.